KONGSBERG – Kognifai Brand

KOGNIFAI BRAND STRATEGY

I et globalt kappløp om å lede den neste industrielle revolusjonen har KONGSBERG Gruppen etablert KONGSBERG Digital og ett år senere, den høyteknologiske plattformen Kognifai.

Definere fremtiden i KONGSBERG Gruppen: Kongsberg Digital Kognifai

I et strategisk landskap der det finnes store internasjonale aktører som GE, Siemens og ABB som satser på digitalisering av industrien kunne ikke KONGSBERG Gruppen avvente utviklingen fra sidelinjen. Kjent som en spydspiss i bransjen, både innenfor maritim industri og forsvar lanserte KONGSBERG Gruppen Kognifai i 2017.et strategisk landskap der det finnes store internasjonale aktører som GE, Siemens og ABB som satser på digitalisering av industrien kunne ikke KONGSBERG Gruppen avvente utviklingen fra sidelinjen. Kjent som en spydspiss i bransjen, både innenfor maritim industri og forsvar lanserte KONGSBERG Gruppen Kognifai i 2017.

Kognifai skal muliggjøre digitalisering og automatisering av industri. En ledende, høyteknologisk plattform for autonomi og “live” data management.

Etter analysen av det strategiske landskapet utviklet vi en ny merkevareplattform og kjernenarrativer for Kognifai. Denne merkevarestrategien brukte vi som et grunnlag for å revidere arkitekturen i porteføljen til KONGSBERG gruppen og for å definere hvilken rolle Kognifai skal ha i gruppen og markedet generelt. Løsningen ble å strategisk fokusere og forenkle de mer enn 100 merkevarene i gruppen til å bli til kundefokuserte løsninger – avhengig kun av bransje og behov.

For å videreføre denne forenklingen ble kundereisen på web definert og utviklet, samtidig med budskapene til Kognifai iht. de ulike målgruppene.

Merkevarestrategien ble lansert for alle ansatte i slutten av januar i år på KONGSBERG Digital sin kickoff og har nå gått over i den globale implementeringsfasen – og sammen med thebrandproject* (XY01) utvikles det ulike taktiske og strategiske aktiviteter for å implementere den nye strategien.


Delivery

  • Brand Audit Kognifai
  • Merkevareplattform & Strategi
  • Core Narratives
  • Merkevarearkitektur
  • Strategisk utvikling
  • Budskapsmatrise
  • Customer Journey Kognifai.com
  • Kickoff 2018
  • Brand Audit SiteCom

Status

Active

Reference

Kate Bergersen, VP Marketing & Communications Kongsberg Digital

Vil du vite mer om dette prosjektet?

Ta kontakt med Robert Leinders-Krog, Principal Brand Management & Strategy