Bergans – reposisjonering av et ikon

Bergans.com / January 2019

Bergans er et ikon i det Skandinaviske markedet. En merkevare som har vært tilstede i norske fjellhytter, i klesskapet til barna, på tur og i skibakken. Selskapet har opplevd betydelig vekst de siste årene, samtidig som markedet er i stor endring.

 
En tydeligere merkevare. Internasjonalt. 

Kunder krever mer av merkevarene de kjøper, ønsker en annen form for engasjement, og forventer et tydelig CSR perspektiv. Samtidig så sover ikke konkurrentene. Alt fra Norrøna til Patagonia er på vei å skape tettere bånd med sine målgrupper.

Bergans har en uttalt visjon om å være verdens mest bærekraftige «outdoor» merkevare, noe selskapet beviser allerede med sine siste kolleksjoner (Stranda) samt fokus på utleie, reparasjon og annenhåndsklær i sin helt unike flagship store i Oslo.

Vår første oppgave i et langsiktig samarbeid med Bergans var å definere den strategiske posisjonen til merkevaren. En posisjon som skal løfte stolthet internt, drive vekst, samt øke fortståelsen internasjonalt hvem Bergans er, for hvem, og hvorfor.

Bergans. Believe in tomorrow. Explore today.

Basert på denne posisjonen vil vi utvikle merkevareregler, kommunikasjon, ledelsesfilosofier, samt tydelige CSR perspektiv. Bergans skal bli internasjonalt relevant, for mer enn bare «gode klær i all slags vær».

Første steg er gjennomført, vi gleder oss til fortsettelsen.

Vil du vite mer om dette prosjektet?

Ta kontakt med Robert Leinders-Krog, principal Brand Management & Strategy